Beauty Salon Anke

Medisch Pedicure

Wat is medisch pedicuren?

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de klant voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen kan er onder andere een anti-druktechniek worden toegepast.

Ook voor nagelprothesen- en reparatieskunt u bij een medisch pedicure terecht. Om de nagel te reguleren kan er een nagelbeugel worden geplaatst. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines.


Als medisch pedicure moet je aan strenge eisen voldoen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden moet een medisch pedicure continu worden bijgeschoold.

Uw voeten zijn in goede handen!